kris-team

Storytelling zit Kristel in het bloed. Als ervaren trainster, actrice en Storyteller kent ze de kracht van verhalen en weet die kracht om te zetten in concrete doelen en acties binnen organisaties en in persoonlijke effectiviteit. Samen met Manon staat zij aan het roer van zowel het Storytellingburo als gerenommeerd Training & Theaterburo ROOD.

icon-linkedin  icon-facebook  icon-mail

manon-team

Met een schat aan ervaringsverhalen en kennis in haar rugzak en een diep geworteld inzicht in wat mensen drijft, verbindt en motiveert weet Manon via verhalen mensen in beweging te brengen. Haar werkwijze is energiek, betrokken en doelgericht.  Samen met Kristel runt zij met veel plezier het Storytellingburo en buro ROOD.  

icon-linkedin  icon-facebook  icon-mail

trainers

Je vindt ze niet zomaar, maar wij hebben ze: inspirerende trainers met het vermogen groepen en organisaties te raken en ‘aan’ te zetten. Onze trainers zijn gemotiveerde vakmensen die in staat zijn om oprecht contact te maken, gericht feedback te geven en trainingsstof op zó’n manier over te brengen dat het daadwerkelijk beklijft.

icon-linkedin  icon-facebook  icon-mail

specialisten

Specifieke uitdagingen vragen om specifieke kennis en kunde. Storytelling is breed toepasbaar en constant in ontwikkeling. Om deze breedte te kunnen bedienen maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk van Storytelling-specialisten. Zo werken wij samen met logopedisten, adviseurs, acteurs, speechschrijvers, interviewers en verhalenvangers.

icon-linkedin  icon-facebook  icon-mail

titel-verhaal-kris

Hot or Not
‘Boekenwurm!’, ‘Brillenjood!’, ‘Stuutje!’. Ik had namen genoeg, maar mijn echte naam hoorde ik zelden van mijn klasgenoten uit groep 7. Ik was een typische ‘kneus’: bril met jampotglazen, een gigantisch martelwerktuig in mijn mond wegens schots-en-scheef gebit, pluizig blond haar dat bij vochtig weer een geheel eigen leven leidde. De kuif was in die tijd hot als hairdo, maar als ik foto’s van mezelf bekijk was het een duidelijke ‘not’. Buiten spelen was niet voor mij weggelegd, ik was bij lange na geen atleet en mijn kledingkeuze was op z’n zachtst gezegd opvallend te noemen. Al had ik het gewild, dan nog paste ik niet tussen, bij of met mijn klasgenoten. Ik herinner me het harde gefluister van een vriendin van mijn ouders: “Ik zou er maar een keer wat aan gaan doen. Want dat is niet gezond hoor, die dochter van jullie. Altijd alleen, de hele tijd met haar neus in de boeken. Veel te serieus voor haar leeftijd.”

button-leesmeer

 titel-manon-verhaal

Het verkeerde vak
Eigenlijk heb ik het verkeerde vak gekozen. Ik was namelijk voorbestemd om piloot te worden. Dat komt: mijn vader was piloot en daarbij een storyteller in hart en nieren. Met zijn bravoure en eindeloze stroom heldenverhalen heeft mijn vader eigenhandig de halve familie de luchtvaart in geluld. Niet alleen mijn beide broers, maar ook neven, achterneven, vrienden, vage kennissen… je kan het zo gek niet bedenken. Eén van zijn gevleugelde uitspraken: “zelfs een aap kan leren vliegen”. Dus ik dacht: als een aap het kan, kan ik het beter. En ik besloot op achtjarige leeftijd, een tikkie overmoedig, om de eerste vrouwelijke captain te worden.

button-leesmeer

 titel-het-verhaal-wit

Ons gezamenlijke verhaal begint in het najaar van 2006. Het was al laat op de avond en pikdonker toen er werd aangebeld. Een energieke vrouw met een heldere blik stapte binnen. Ze kwam auditie doen voor de voorstelling waarmee de andere vrouw later dat studiejaar ‘met lof’ zou afstuderen als theaterregisseur. In de kleurrijke woonkamer op tweehoog ontstond al snel een wonderlijke synergie tussen de twee. Nog geen kwartier nadat ze aan het werk waren was iedereen in de kamer aan het snotteren…

Het duo in wording was verrast. Blijkbaar hadden ze mensen geraakt met het resultaat van hun eerste gezamenlijke creatie. Dit bijzondere moment vormt het begin van hun fantastische avontuur; een sprankelende samenwerking tussen twee vakvrouwen met een passie. Ze vonden elkaar niet alleen in hun liefde voor theater, maar bleken ook beiden te zijn opgeleid in groepsdynamica en communicatie. Met een scherp oog voor kwaliteit en verbinding hebben Kristel en Manon hun unieke plek veroverd in de wereld van verhalen, training en theater.
Hun gezamenlijke missie: mensen vanuit een veilige setting in beweging brengen om het maximale uit zichzelf te halen.

Inmiddels is hun samenwerkingsverband uitgebreid met een groot team van betrokken en gemotiveerde professionals. De vaste klantenkring van het buro bestaat onder meer uit de Nationale Politie, de gemeente Den Haag en Bol.com.

voor-wie-wij-werken

ministerie-van-financien buro-rood-werkgevers-logos-gemeente-den-haagburo-rood-werkgevers-logos-SDUburo-rood-werkgevers-logos-politielogo-bolburo-rood-werkgevers-logos-cak