wat-is-storytelling

Storytelling is…
Een modeverschijnsel. Een communicatietool. Zo oud als de mens zelf. Een trucje. Marketing. Emotie. Een hype. De laatste jaren heeft Storytelling regelmatig in de spotlight gestaan. Veel mensen hebben er inmiddels wel eens van gehoord en er zijn  veel verschillende ideeën ontstaan over wat het wel of juist niet is. Wat ons betreft is één ding in elk geval helder: stories are here to stay. Verhalen helpen al sinds mensenheugenis om elkaar beter te begrijpen en ons met elkaar te verbinden, ze zorgen ervoor dat we informatie op een effectieve manier kunnen overbrengen en opslaan. Verhalen geven betekenis aan de wereld om ons heen.

 In een zakelijke omgeving zorgt Storytelling voor intrinsieke verbinding en motivatie. Door specifieke onderwerpen te vertalen in een persoonlijk ervaringsverhaal worden luisteraars geactiveerd: ze herkennen zich, ze voelen mee, ze komen in actie. Natuurlijk is het hierin van groot belang hoe zo’n persoonlijk verhaal wordt vormgegeven en overgebracht: hoe beter dit is afgestemd op zowel verteller als publiek, hoe groter het effect zal zijn. Of dat nu één op één is, of voor een miljoenenpubliek.

Storytelling is een vak. We know Stories.

Voor ons aanbod in trainingen en workshops, lees verder…

aanbod-trainingen

powersessie

‘Verhalen vertellen vanuit een stevige basis & persoonlijke kracht.’

De Storytelling Powersessie van buro ROOD geeft de basisgereedschappen en het zelfvertrouwen waarmee de deelnemer een authentiek (organisatie)verhaal kan vormgeven en vertellen. Deze dynamische en energieke training bestaat uit een gevarieerd aanbod van werkvormen en technieken, zo wordt er gebruik gemaakt van het unieke door buro ROOD ontwikkelde Storyspel©. Tijdens deze dag maak je kennis met de basis van Storytelling: wat is het precies en wat kun je ermee? Je leert welke elementen een goed verhaal bevat en welke verteltechnieken er zijn. Hoe je thema’s kunt koppelen aan een persoonlijk verhaal, waardoor het verhaal zakelijk inzetbaar wordt. Je krijgt handvatten waarmee je jouw persoonlijke verhaal meer kleur, geur en smaak geeft. Je leert door zelf te doen en daarop feedback te krijgen. Je leert door naar anderen te kijken. Zo maak je kennis met jouw persoonlijke vertelkracht.

    meer-info

masterclass1

Verhalen delen vanuit zelfinzicht, doelgroepbewustzijn en metaforen.

Deze masterclass is een verdieping op de Storytelling Powersessie. Er wordt ingezoomd op hoe je jouw fysiek zo optimaal mogelijk in kan zetten om je verhaal te vertellen en je boodschap over te laten komen. Je ontdekt waar spanning zich vastzet en wanneer je juist in je kracht staat. Verder gaan we aan de slag met de inzet van metaforen in verhalen en leer je hoe je jouw verhaal kunt afstemmen op (verschillende soorten) publiek.

   meer-info

masterclass2

‘Verhalen inzetten vanuit inspiratie, authenticiteit en zingeving.’

Ook deze masterclass is een verdieping op de Storytelling Powersessie en draait om zingeving en inspiratie. Hoe kom je op verhaal? Hoe vis je naar verhalen bij anderen en hoe luister je daarnaar? Waarom vertel jij wat je vertelt, en hoe raak je daarmee oprecht een gevoelige snaar bij je luisteraar?

   meer-info

vakmanschap

Deze dynamische, praktijkgerichte opleiding bestaat uit de Storytelling Powersessie en de Masterclasses 1 & 2. De deelnemers leren om verhalen te vertellen en te verzamelen vanuit vakmanschap en krijgen door het inspirerende trainingsmateriaal en tussentijdse doe-opdrachten het veelzijdige instrument Storytelling steeds beter in de vingers. Aan het eind van deze opleiding vertel je elk verhaal met meer zelfvertrouwen, overtuiging en plezier!

   meer-info

WORKSHOPS

Het Storytelling Buro biedt verschillende workshops aan voor zowel particulieren, zelfstandigen als bedrijven en organisaties. Ze zijn terug te vinden in onze agenda. Los afnemen op een zelf gekozen datum kan natuurlijk ook. Neem in dat geval contact met ons op.

Introductie workshop

Wie weet heb je jezelf wel eens afgevraagd of Storytelling iets voor jou of je organisatie zou zijn. Bij ons heb je de mogelijkheid om dit via een introductie workshop te onderzoeken. In 3 uur geeft de workshop het kader van Storytelling aan en vooral: laten we je ervaren wat het is om met verhalen te werken. Want dàt ze werken, dat weten we. Vanuit deze workshop kun je geïnspireerd aan de slag en bepalen welke verhaal-koers je erna wilt varen.

Van spanning naar kracht & plezier

Je eigen verhaal inzetten kan best spannend zijn. Wij weten dat en zijn al jaren aan de slag om mensen bewust te laten omgaan met hun spanning en kennis te laten maken met hun kracht. Waar zet spanning zich vast en wanneer voel je jezelf krachtig in je lijf? Welke gedachten belemmeren je en welke mindset werkt juist om je goed te voelen? In deze workshop van 3 uur leer je bewust om te schakelen van (fysieke) spanning naar je kracht, zodat je met meer zekerheid, vertrouwen en plezier kunt vertellen.

What’s your story? Persoonlijke groei vanuit jouw (bron)verhaal

In deze workshop koppelen we Storytelling aan jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Via jouw persoonlijke (bron)verhalen en ons ©Opstellingspel zoeken we vanuit plezier naar de overkoepelende thema’s in je privé en/of professionele leven. Wie ben jij als hoofdpersoon in jouw verhaal? Welk pad heb je uitgestippeld en welke worstelingen kom je herhaaldelijk tegen? Waar wil je heen en wat heb je daarvoor nodig? De workshop van 4 uur is gestoeld op theorieën uit de systemisch werk en uit Storytelling. Je gaat naar huis met inzicht en inspiratie, waardoor je jouw verhaal meer richting en betekenis kunt geven.

  Nb.: Voor zelfbetalers gelden andere tarieven dan voor bedrijven.


   meer-info