waarom-storytelling

We love stories. En niet alleen wij zelf: het is vooral ons brein dat dol is op verhalen. Ons brein vertoont vergelijkbare activiteit wanneer het naar een persoonlijk en goed opgebouwd verhaal luistert als wanneer we de gebeurtenis zelf meemaken. We leven mee, we ervaren, we verbinden. En precies die dingen zorgen ervoor dat we bereid zijn om blijvend in beweging te komen. We gaan de gewenste koers varen, we volgen de nieuwe regels op, we gaan harder werken, we zijn toleranter: allemaal zaken die een reguliere speech of PowerPointpresentatie niet zo één-twee-drie voor elkaar krijgt en een goed verteld verhaal wèl.

Stories move us.

Great storytelling is always built on the integrity of its teller.

– Peter Gruber

Onze-missie-en-visie

MISSIE
Het Storytellingburo brengt mensen op een verfrissende en vakkundige manier in beweging via verhalen. We richten ons hierbij op het hoe rondom business Storytelling. Dat betekent dat we mensen begeleiden in het vormgeven, vertellen en strategisch inzetten van hun persoonlijke en authentieke ervaringsverhalen vanuit hun eigen kracht, zodat ze hun publiek hiermee inspireren of aanzetten tot actie.

VISIE
Wij geloven in de kracht van verhalen. Met verhalen kunnen we de ander van mens tot mens aanspreken en daarmee inspireren tot beweging. Verhalen verbinden, versterken en verwonderen. We zijn ervan overtuigd dat de effectiviteit van Storytelling voor een groot deel afhangt van hoe een verhaal wordt verteld. Daarom zetten wij onze kennis en kunde over verteltechnieken in combinatie met kennis over organisaties en reputatie in om onze klanten te trainen en te coachen. Ons doel is om ze optimaal inzicht te geven in hun vertelkracht en de inzetbaarheid van Storytelling als middel. We trainen en coachen op een gerichte en persoonlijke manier, in een veilige setting, in kleine groepen, met gerichte feedback, via ervaringsleren en met een keur aan creatieve en inspirerende werkvormen.